Dagbladet onsdag 26. juni 2024

Den fulde artikel fra Dagbladet:

Nej kære læser, dette er ikke et genoptryk af en tidligere avisartikel; det er breaking news. For selv om Sjællandske Nyheder før har skrevet om Klippinge Bypark og om hvordan det 11 hektar store areal ved indgangen til landsbyen Klippinge blev beplantet med 37.000 forskellige træer i april i år, så var det først i lørdags, at den formelle indvielse fandt sted.

Nu også frugttræer. Indvielsen skete lørdag den 22. juni, og det var udvalgsformand for Plan, Miljø og Teknik Flemming Petersen (V) der forestod indvielsen af klimaskoven. Men det var ikke det hele, for ildsjælene fra Klippinge Borgerforening, der står bag den fantastiske Klippinge Bypark, har igen-igen etableret nyskabelser. Denne gang et luksus shelterområde, lige der hvor byparken støder op til klimaskoven. Stevns Kommune har sammen med Borgerforeningen i Klippinge arrangeret denne særlige begivenhed, hvor vi markerede indvielsen. Kan ringe eller sms’e efter koden til toilettet, oplyser Birthe From.

Klippinge Bypark blev påbegyndt i 2018, indviet i 2022 og har faktisk en ’skjult’ tæller i en pæl, der registrerer ca. 70 besøgende per døgn, så det er en populær ”folkepark”. Og der er mere på vej, fortæller Jan Hansen, der tilsyneladende ikke kan stoppe med at videreudvikle byparken. Det næste er en madpakkehytte, og så kommer der 8 kurve til disc golf, siger han, der sammen med de øvrige i borgerforeningen frivilligt passer byparken.

Next: Hellested. Udvalgsformand Flemming Petersen er meget imponeret over Klippinge-borgernes initiativlyst. Det har jeg været fra starten og til nu. Synergien mellem klimaskoven og beboernes park er fantastisk. Hvis ikke vi havde borgerkræfter som i Klippinge kunne sådanne flotte projekter ikke realiseres. Borgerne kan noget andet end kommunen alene kan gøre, lyder det fra Flemming Petersen, der sammen med centerchef Birgitte J.T.K. Nielsen arbejder videre med flere klimaskove i Stevns Kommune.

Den næste kommer i Hellested. Det bliver på 2 ½ hektar. Vi har fået 170.000 kr. fra Klimaskovfonden. Lige nu projektudvikler forvaltningen, og i løbet af 2024 vil vi behandle projektet i det politiske udvalg. Og så holder vi et nyt borgermøde i Hellested. Det er vigtigt, at det sker med borgerinddragelse, samme princip som i Klippinge, slutter Flemming Petersen.